Miçotakis İskeçe’deydi: Ne dediysek yaptık - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis İskeçe’deydi: Ne dediysek yaptık

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Batı Trakya ziyareti kapsamında 13 Ocak Cuma sabahı İskeçe’deydi (Xanthi).

Başbakan, şehir merkezinde kısa bir yürüyüş yaparak, şehrin merkez meydanını ziyaret etti ve aynı zamanda kısa bir konuşma yaptı.

Mitsotakis, vatandaşların yeni yılını kutlayarak ‘vatanımızın kalkınması’ temennisinde bulunduktan sonra, Batı Trakya gezisine İskeçe’den başlamaktan özellikle mutluluk duyduğunu vurguladı.

Miçotakis ‘Trakya turuma çok sevdiğim İskeçe’den başladığım için ne kadar mutlu olduğumu tekrarlamak istiyorum. Rotasını Trakya ile özdeşleştirmiş bir siyasetçi olan Konstantinos Miçotakis ile 2002 yılında İskeçe’yi ziyaret ettiğimi hatırlıyorum. Bugün sizinle görüşme ihtiyacı hissediyorum ve öğleden sonra Gümülcine’de (Komotini) Trakya’yı geliştirme vizyonumuz hakkında konuşacağım’ dedi.

‘Hükümette 3,5 yılı doldurduk ve yavaş yavaş seçim yılına giriyoruz. Kendimi memnun hissediyorum ve tüm zorluklara rağmen gözlerinizin içine bakıp sözümüzü yerine getirdiğimizi söyleyebilirim’ diyen Başbakan, vergi indirimleri, yeni istihdam, Yunanistan’da yürütülen irili ufaklı projelerden bahsederken aynı zamanda sınır koruması konusunda da özel bir çalışma da yaptıklarını ekledi.

Başbakan, İskeçe’de yerel ND yetkilileri ve ayrıca Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios tarafından karşılandı. Neşeli olduğu gözlemlenen Miçotakis, vatandaşlarla ‘selfie’ yapmayı da eksik etmedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

PASOK Partisi Genel Başkanlık Seçimi 6 Ekim’de Yapılacak: Burhan Baran’dan Çağrı

Yunanistan’ın mevcut siyasi durumunun değişebilmesi için güçlü bir PASOK ve etkili bir liderin liderliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Milletvekili Burhan Baran, seçmenleri oy kullanmaya çağırıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran: İskeçe itfaiyesi güçlendirilmeli

İskeçe’de çıkan yangının söndürülmesinde emeği geçen İskeçe İtfaiye Teşkilatı ve bölge halkına teşekkür eden Bağımsız Milletvekili Burhan Baran, İskeçe İtfaiye Teşkilatının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Deprem Hazırlıkları Gözden Geçirildi: Büyük Bir Depreme Hazır Mıyız?

Doğu Makedonya Trakya Sivil Koruma Bölgesel Operasyonel Koordinasyon Kurulu (PESOPP), 27 Eylül Cuma günü Batı Trakya’da Rodop Eski Valilik Binası’ndaki “Yorgos Pavlidis” konferans salonunda önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana gündemi, bölgedeki olası depremler ve bu depremlerin sonuçlarıyla nasıl başa çıkılabileceği oldu.
Devamını oku...