Koskoca Doğu Makedonya-Trakya’da çocuk yoğun bakım ünitesi yok - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Koskoca Doğu Makedonya-Trakya’da çocuk yoğun bakım ünitesi yok

Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti’nde tek bir Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi (YBÜ) yatağı bulunmamaktad.

Beş il ve iki adaya, Dedeağaç’taki (Alexandroupoli) Üniversite Hastanesi de dahil olmak üzere toplam 6 hastaneye sahip olmasına rağmen, devlet bir tane bile çocuk yoğun bakım yatağı olmasını sağlamadı.

Çocuk yoğun bakım ünitesinde yatış gerektiren vakalar ya Selanik’e (İpokrateio) ya da oradaki yataklar dolduğunda Atina’daki hastanelere naklediliyor.

Sorun, Sağlıktan Sorumlu Doğu Makedonya-Trakya Başkan Yardımcısı ve Gümülcine (Komotini) Hastanesi Yönetim Kurulu Asbaşkanı Vasilis Lurbas tarafından da kabul edildi.

‘Maalesef bu bölgemizde uzun zaman önce çözülmesi gereken büyük bir sorun. Bir Üniversite Hastanesi ve Üniversite Pediatri Kliniğinde (Dedeağaç’ta) çocuklar için iki veya üç yoğun bakım yatağı olmaması mümkün değil! Neden çocuklar Selanik’e nakledilsin?’ derken, ‘İhmal edildi, bu bir öncelik meselesi ve üzerinde durmalıyız’ diye ekledi.

Geçmişte pandemi nedeniyle Kovid yoğun bakım ünitelerine çok ağırlık verildiğini ancak bundan sonra Çocuk Yoğun Bakım Üniteleri için de çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Çocuklarda görülen üçlü virüs, grip ve kovid salgınıyla ilgili olarak Lurbas, Gümülcine Hastanesi Çocuk Kliniğinin virüslü çocuklarla dolu olduğunu ancak bunların özellikle ağır vakalar olmadığını bildirdi.

Velilere, çocukları ateşi varsa veya hastaysa okula göndermemelerini tavsiye eden Başkan Yardımcısı, çünkü bu şekilde tüm sınıfa ve hatta öğretmenlere bulaştığını ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...