Son ankette ND - SYRIZA farkı açıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Son ankette ND – SYRIZA farkı açıldı

Son ankette ND - SYRIZA farkı açıldı

Prorata araştırma şirketinin “Efimerida ton Sintakton” gazetesi hesabına yaptığı son ankete göre vatandaşlar Eurogrup toplantısında sağlanan anlaşmayla ilgili olarak hükümetin sunmaya çalıştığı olumlu havaya karşı endişeyle yaklaşıyor.

Araştırma sonuçlarına göre vatandaşlar “sadece acılı önlemler görürken, Yunanistan’ın memorandumlardan kurtulma potansiyeli konusunda ise çekinceliler”.

Anketten çıkan sonuçlar vatandaşların ikinci değerlendirmenin tamamlanmasından ziyade parlamentodan vergiden muaf tutulan gelir sınırının düşürülmesi ile emekli maaşlarının kesilmesini öngören önlemleri dikkate aldığını gösteriyor. SYRIZA seçmenlerinin de %55’i anlaşmayı “kötü veya galiba kötü” olarak değerlendirirken, %30’luk bir kesim anlaşmayı “iyi veya galiba iyi” olarak görüyor.

“Bir partiye oy verme ihtimaliniz ne kadar?” sorusuna ise ankete katılanların %36’sı ND derken, %20’lerde kalan SYRIZA ile puan farkının da 16’ya çıktığı görülüyor. %14’ü Demokratik İttifak’a (PASOK-DİMAR-KİNİMA) sıcak bakarken, %13’ü KKE, %9’u POTAMİ, %9’u Altın Şafak, %8’i EK partilerine oy verebileceğini söylüyor.

LAE’nin Mayıs ayına kıyasla %2’den %4e yükseldiği görülürken, ANEL’in ise %5’ten %2’ye gerilediği ortaya çıkıyor.

İlgili araştırma 19-20 Haziran tarihlerinde, yani Eurogrup toplantısı sonrası yapıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et