Yunanistan’da uzmanlar: Okullar açılınca grip salgını daha da artacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da uzmanlar: Okullar açılınca grip salgını daha da artacak

Yunanistan’ın Patra şehrinde, üstelik öocuklar için farmasötik müstahzarlarda kıtlık olduğu bir zamanda, çocuklar arasında bir virüs salgını var.

Bilim camiasının tahminleri, okulların açılmasıyla durumun daha da kötüleşeceği yönünde.

Peloponnisos gazetesinin haberine göre 6. Bölge Sağlık Müdürü Yannis Karvelis!in Patra bölgesi için verdiği veriler gösterge niteliğinde.

‘Bölgemizdeki bebek ve çocuklarda pek çok bronşiyolit, nefes alma güçlüğü, yüksek ateş vb. vakalarımız var. Karamandanio’da, Pediatri Müdürü Maria İliopulu’nun bana söylediğine göre, diğerlerinin yanı sıra 10 yeni doğan bebek hastaneye kaldırıldı. Tamamen iyileşene kadar hastanede kalmaları belirleyici kabul ediliyor’ diyen Karvelis, şunları kaydetti:

‘Buna bağlı olarak Yunan Ulusal Tıp Üniversitesi Çocuk Kliniği’nde müdür Gavriil Dimitriu’nun bana verdiği bilgiye göre 27 çocuk mevsimsel virüslerle hastaneye kaldırılmış durumda. Ve tabii ki acil servise gelip evde bakım talimatı alan çok sayıda çocuk var.’

Sağlık Müdürü, ‘Hastaneye yatırılması gereken her çocuğu kapsayacak şekilde, operasyonel olarak hazırız. Hastanelerimiz herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tüm sıhhi malzeme ile donatılmıştır. Ayrıca her çocuğun muzdarip olduğu virüsü anında teşhis etmek için gerekli tahlillerle donatılmışlardır’ diye ekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Beyannamesi İçin Eşlere De Banka Hesabı Zorunluluğu!

Yunanistan Maliye Bakanlığı, bu yıl vergi beyannamesi verecek tüm vatandaşlardan banka hesap numarası (İBAN) bilgisini zorunlu hale getirdi. Bu yeni uygulama, evli çiftleri de kapsıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...