Yunanistan'da aşısız sağlık çalışanları, görevlerine bugün geri döndü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da aşısız sağlık çalışanları, görevlerine bugün geri döndü

Yunanistan‘da aşılanmadıkları için işlerinden uzaklaştırılan sağlık çalışanları, bugünden itibaren görevlerine geri dönüyor 

Yunanistan genelinde 1.700’den fazla aşısız sağlık çalışanı görevlerine geri dönüyor. Pandemi sürecinde aşı yaptırmamayı tercih eden sağlık çalışanları bugünden itibaren hastanelerde görevlerine döndüler..

Yunanistan Sağlık Bakanlığı verilerine göre geri dönüş, 170’i doktor, 800 hemşire ve 757 idari çalışan olmak üzere 1.700’ün üzerinde hastane çalışanını ilgilendiriyor. Zorunlu maske ve haftada iki test 4820/2021 sayılı Kanunun 206. maddesinin sona ermesinden sonra hastane yapılarına dönen aşısız tıbbi, paramedikal, hemşirelik, idari ve destek personeli için aşağıdaki önlemler uygulanacak

Yüksek solunum koruma maskesinin (FFP2 veya N95 veya ΚΝ95) zorunlu kullanımı 

PD 84/’de tanımlandığı gibi özel teşhis laboratuvarlarında koronavirüs COVID-19 antijeninin (hızlı test) hızlı tespitini kullanarak haftada iki kez teşhis testi yapmak 2001 (A’ 70 ) veya özel kliniklerde veya eczanelerde veya özel bir doktorda, masrafları kendilerine ait olmak üzere. Söz konusu personel, teşhis kontrolünün sonucunu çalıştıkları yapının Sorumlusu’na vermek zorundadır. 

Özellikle buradaki yapıların medikal, paramedikal ve hemşirelik personeli Yoğun Bakım Üniteleri, Yapay Böbrek Üniteleri, Onkoloji Üniteleri ve Yenidoğan Üniteleri gibi kapalı yatış kliniklerinde hizmet vermemektedir. 

Her sağlık kuruluşunun Hastane Enfeksiyonları Kurulu, birinci fıkradaki kapalı yatış kliniklerini ihtisaslaştırabilir ve söz konusu personelin yapının ek hangi Birimlerinde hizmet vermeyeceğine karar verebilir. 

Her sağlık kuruluşunun sorumlu genel müdürü, yönettiği yapının İdaresine, aşılanmamış tıbbi, paramedikal ve hemşirelik personeli için yukarıdaki önlemlere uyulup uyulmadığına ilişkin rapor sunmalıdır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...