Batı Trakya’da dana çevirme adeti sürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da dana çevirme adeti sürüyor

Batı Trakya’nın Ferecik (Feres) bölgesinde 10 yıl önce başlayan dana çevirme ve ardından büyük bir ziyafet düzenleme geleneği bu yıl da sürdü.

29 Aralık Perşembe günü öğleden sonra, Ferecikliler ve ziyaretçilerin bol şarap, müzik, eğlence ve geleneksel dans eşliğinde yılın en büyük çevirmesinin yapıldığı kırsal köyde buluştular.

Yerel hayvan besicilerinin düzenlediği etkinliği, Dedeağaç (Alexandroupoli) Belediyesi ve Ferecik Belediye Birimi da destekledi ve belediye başkan yardımcısı Dimitris Kolyonis, Çarşamba gününden itibaren tüm hazırlık çalışmalarının yapıldığını, böylece dana etinin Perşembe günü çok sayıda gönüllü kavurucu ile çevirildiğini belirtti.

‘İki yıllık bir aranın ardından (koronavirüs nedeniyle) bugün hepimiz buradayız’ diyen Kalyonis, sonuç için hayvan besicilerine ve 2012’de bu etkinliği başlatma fikrini sunan Yorgos Zafeiropoulos’a teşekkür etti.

‘Bu yıl her rekoru kırdık’ diye değerlendiren belediye başkan yardımcısı, ‘Yunanistan’ın hiçbir yerinde böyle bir şey yok, bu yüzden geleneği koruyup her yıl daha da geliştireceğiz’ dedi.

Dedeağaç Belediyesi, dananın ve hayvan besicilerinin talep ettiği diğer her şeyin satın alınmasına katkıda bulundu.

Ancak bu etkinlik, tüm Evros halkının Ferecik’e koşması ve aynı zamanda köyün kendisinin organik etleri ve yerel gastronomisi için ülke çapında reklamının yapılması için birinci sınıf bir fırsat oldu.

350 kilogramlık özel dana, Evros Deltası’nın bereketli vadilerinde yetiştirilen, serbest dolaşan organik bir dana idi ve ‘bölgemizin etini özel kılan da bu, bu yüzden bölgemizin sığır etini öne çıkarmak istiyoruz’ diyen Kolyonis, Evrosluları ve turistleri-ziyaretçileri Ferecik’in tavernalarını seçmeye davet etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...