Kafeleri ayakta tutan yeni kahve çeşitleri oldu! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kafeleri ayakta tutan yeni kahve çeşitleri oldu!

Kafeleri ayakta tutan yeni kahve çeşitleri oldu!

Gümülcine’de (Komotini) küçük bir kahvehane işleten Kostas Theoharidis “mücadele devam ediyor” diyor.

ERT Komotini radyosundan gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan Theoharidis “Kazandığımız, masraf ve ödemelerimize neredeyse denk geliyor” ifadelerini kullanıyor ve gün boyunca yaşadıklarını “Günde 15-16 saat çalışıyoruz. Bizim işimizin ne yortusu ne tatili var. Maalesef başka türlü olmuyor” sözleriyle özetliyor.

“Bizi kurtaran yeni kahve çeşitleri oldu” diyen tecrübeli işletme sahibi “Son yıllardaki büyük çeşitlilik iyi geldi. Birçok kişinin günlük alışkanlığı olan freddo bizi kurtarıyor. Nescafe’yi evde de yapabiliyorlar. Ancak freddo espresso ve fredo capuccino evde yapılamıyor. Bizim de böylece müşterilerimiz var. Bizi freddo kurtardı, yoksa çoktan kapatmıştık” diyor.

Yetkililerden esnafa biraz “nefes aldırmalarını” isteyen Theoharidis “ısınma masrafları durdu, okul da bitti ve piyasa daha farklı ve iyi hareket etmeye başladı. Yaptığımız tasarrufla işin içinden çıkıyoruz. Yunanların mücadele etme özelliği var ve mücadele ederek başarıyorlar. Azıcık yardıma ihtiyaçları var sadece” şeklinde konuşuyor.

Bölgeye gelen Türk ve Bulgar turistler için ise “genellikle kalanlar, harcamaya parası olmayanlar” değerlendirmesini yaparken “Diğerleri başka yerleri arıyor. Meraktan Gümülcine’ye girenler oluyor, ancak çoğu çocuğu bir kahve için bir sandviç alıyorlar. Biz Rodop ilinde yüksek gelirli turist ağırlamaya hazır değiliz. Eğer gerektiği şekilde hazırlanmazsak turizmden çok fazla bir şey bekleyemeyiz. Yetkililer daha iyi biliyor. Biz bekliyoruz” ifadeleriyle açıklamalarını noktalıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.