Karışmadığı bir soygun yüzünden üç yıl hapis yattı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Karışmadığı bir soygun yüzünden üç yıl hapis yattı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, hiç karışmadığı bir soygun nedeniyle tam üç yıl hapiste kalmaya zorlanan vatandaşın macerasıyla inanılmaz bir dram günyüzüne çıktı.

Star’ın haberine göre Sifis’in macerası 2007’de başladı. O yıl Atina’nın merkezinde bıçak tehdidiyle bir taksi soygunu oldu. Fail, sürücüden 100 evro aldı ve ortadan kayboldu.

On iki yıl sonra ve dava arka planda kalmış gibi görünürken, aracın arka koltuğundaki parmak izi, yetkililerin Sifis hakkında tutuklama emri çıkarmasına neden oldu.

Sabıka kaydı olması aleyhine işledi. Olan bitenden habersizdi. Ta ki aniden hırsızlıkla suçlandığını öğrenene kadar. İlk derece mahkemesi onu yedi yıl hapis cezasına çarptırdı.

Üç yıl boyunca iki hapishane, Koridallos ve Domokos hapishanelerinde kaldı.

Sonunda dava onu masum ilan eden Temyiz Mahkemesi’ne geldi. Hatta mahkeme başkanı ondan özür diledi.

Sıfis, beraat ettikten sonra, yaptıkları hatadan dolayı devlete karşı maddi tazminat davası açtı. Kendisine verilen miktar nihayet 50 bin evro oldu.

‘Yapmadığım bir şey yüzünden hapse atıldım. O üç yıl hayatımda yaşadığım en kötü üç yıl ve bir insanın yaşayabileceği en kötü yıllardı. Başkan herkesin önünde benden özür diledi ve bunun eşi benzeri görülmemiş bir şey olduğunu söyledi.

Ben başından suçlu olmadığımda ısrar ettim. Beni dinlemediler ve iki gün sonra tutuklu yargılandım. Hiçbir savcıya ifade vermediğim halde, hiçbir kimseye ifade vermediğim halde.

İlk derece mahkemesine gidiyorum. Polis bu taksicinin gelmesini istiyor. Birkaç kez Başkan beni tanıyıp tanımadığını ve soygunu yapanın ben olup olmadığımı soruyor. Olumsuz yanıt veriyor’ diyor.

Yaşadığı maceradan sonra hayatı alt üst olan Sifis, ‘Nişanlımdan ayrıldım, işletmekte olduğum dükkanı kapattım. İnsanlar benim bir soyguncu, hırsız, katil ve bıçaklı saldırgan olduğumu düşündüler’ diye ekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...