Hava değişiyor: Sıcaklık 10 derece düşecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hava değişiyor: Sıcaklık 10 derece düşecek

Yunanistan’da önümüzdeki yirmi dört saat içinde hava hızlı bir değişim gösterecek ve sıcaklık muhtemelen 10 dereceden fazla düşecek.

Atina Ulusal Gözlemevi araştırma direktörü Kostas Laguvardos, ‘Bugün yüksek sıcaklıklarımız var. Girit’te 24 ila 25 dereceyi görüyoruz. Girit için mevsim normallerinin yaklaşık 10 derece üzerinde. Diğer bölgelerde normal seviyelerin 6 ila 7 derece üzerindeyiz’ dedi.

Araştırma Direktörü, ‘Pazar gecesinden Pazartesi, Salı ve Çarşamba’ya kadar hava sert bir şekilde değişecek. Ege’de rüzgarlarda önemli bir güçlenme yaşayacağız. Bu, özellikle Pazartesi ve Salı günleri sıcaklıkların çok düşmesine neden olacak’ diyor.

‘Cumartesi günü sahip olacağımız sıcaklıklardan 10 derece, belki daha fazla düşüş bekliyoruz. Pazar günü küçük bir düşüşle başlayacak ve Pazartesi ve Salı günü büyük bir geri çekilme ile devam edecek’ diyen Laguvardos, ‘Dağlarda kar göreceğiz, ancak genel olarak etkiler sınırlı olacak. Kıyı taşımacılığında bazı sorunlar olabileceğinden, rüzgarlarda biraz dikkatli olunması gerekiyor. Genel olarak çok sıcaktan oldukça soğuğa geçeceğimiz için bir hava şokundan bahsedebiliriz’ diye ekliyor.

Meteo.gr’ın tahmin haritaları, önümüzdeki Salı sabahı için Yunanistan’ın kuzeyinde sıcaklığı sıfırın bile altında gösteriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...