İnternet ve cep telefonu faturalarına zam mı geliyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İnternet ve cep telefonu faturalarına zam mı geliyor?

Telekomünikasyon şirketlerinin artan işletme maliyetleri Vodafone Yunanistan genel müdürü Haris Brumidis tarafından analiz edildi ve bunun önümüzdeki yıl için de en büyük zorluk olacağına dikkat çekildi.

Vodafone Grubu Başkanı Haris Brumidis telekomünikasyondaki işletme maliyetleri konusunda özellikle kötümser göründü.

Enerji maliyetleri ve enflasyonist baskıların Vodafone Yunanistan’a 2022’de 60 milyon evrodan fazlaya mal olduğunu belirten Brumidis, enerji maliyetlerine değinerek, sektördeki her şirketin ülkedeki orta ölçekli bir şehir kadar elektrik ‘yaktığını’ belirtti.

Gerçekten de, tüketicilerin veri kullanımı dörtnala arttıkça, tüketimi optimize etmek ve daha çevre dostu teknolojilerin kullanımını artırmak için atılan tüm adımlara rağmen gerekli enerji artıyor.

Brumidis ‘Doğası gereği enerji yoğun olan telekomünikasyon şirketlerinin işletme maliyetleri çok yüksek. Tüm ağ enerji tüketiyor, bu nedenle çok yüksek bir maliyeti var. Aynı zamanda, kullandığımız tüm malzemelerde zaten güçlü enflasyonist baskılar gördük. Örneğin sadece optik fiberlerde bazı bölgelerde maliyet yüzde 80 arttı ve kesinlikle işçilik maliyeti de var çünkü yüzde 10, yüzde 11 veya yüzde 9’luk bir enflasyon ortamında özellikle en düşük ücretli için ücret artışları yapılmalı’ dedi.

‘(Ücretlerde) artış olması gerektiğinden bahsetmek istemiyorum’ diyen Genel Müdür, öte yandan Vodafone ve diğer telekomünikasyon şirketlerinin katlandığı maliyetleri dayanılmaz olarak nitelendirdi.

Brumidis, gazetecilere verdiği demeçte, ücretlerde herhangi bir artış olmazsa şirketlerin ya yatırım programlarını kısacağını ya da personel azaltmak zorunda kalacağını ya da her ikisini birden yapacağını kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...