Kırmahalle’deki yangında ölen kadın için KKE’den açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kırmahalle’deki yangında ölen kadın için KKE’den açıklama

Yunanistan Komünist Partisi’nin Rodop il örgütü, Kırmahalle’de çıkan yangında ölen 92 yaşındaki kadın hakkında bir açıklama yayınladı.

‘Enerji yoksulluğu ve enerji gruplarının kârları sunağında bir başka kurban da Gümülcine’de’ denilen açıklamada, Gümülcine’de 12 Aralık Pazartesi günü öğle saatlerinde Filippopoleos Caddesi üzerindeki evinde yaşlı bir kadının küçük evinde çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybettiği anımsatılıyor.

KKE ‘Bu özel olay ilk değil, ancak kış henüz tam olarak başlamamışken ülkenin her yerinde onlarca benzer olay var. Halkımız böyle trajik görüntülere alışmasın. Birlik ve beraberlikle, ısınma ve elektriksiz hiçbir hane kalmasın, başka hiçbir insan hayatı kaybolmasın diye mücadele edelim’ diyor.

Parti, enerji projeleri birbiri ardına sıralanırken (TAP boru hattı, Bulgaristan IGB ile arabağlantı boru hattı, yerli doğal gaz şebekesi, onlarca rüzgar ve fotovoltaik park, Sanayi Bölgesi’ndeki doğal gaz elektrik üretim üniteleri), Doğu Makedonya-Trakya bölgesinin, enerji yoksulluğu, genç işsizliği (yüzde 45) ile mücadele etmesini eleştiriyor.

Açıklamada, ‘Birileri evini ısıtmak için hangi seçimi yaparsa yapsın, enerji ürünleri fiyatlarındaki büyük artışlar nedeniyle ya çok büyük meblağlar ödemek ya da üşümek zorunda kalıyor. Bu bağlamda insanlarımız eski odun sobaları, mangallar gibi alternatif ve tehlikeli ısınma yöntemleri bulmak zorunda kalmakta ve bunun sonucunda da yaşamları büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalmaktadır’ ifadeleri yer alıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...