Dedeağaç’ta ilk açık deniz rüzgar santrali kurulacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç’ta ilk açık deniz rüzgar santrali kurulacak

Yunanistan’da, 2030 yılına kadar toplam yatırımı 6,3 milyar ‘arttırması’ beklenen büyük açık deniz rüzgar santrali projeleri ülkenin dört bölgesinden başlayacak.

Enerji ve Mineral Hammaddeler Genel Sekreteri Bayan Alexandra Sduku’nun 12 Aralık Pazartesi günü bildirildiği üzere ‘tohum’ ilk olarak ilk pilot proje olarak seçilen Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrine düşecek ve Girit’e uzatılacak.

Söz konusu santral çerçevesinde 8.220 yeni iş sahası (dolaylı ve doğrudan) yaratılacağı tahmin edilmekte.

2030 yılına kadar 2GW artı 500MW’lık planlamasında, ilgili bakanlıklar tarafından büyük açık deniz rüzgar santrallerine ev sahipliği yapma potansiyelleri açısından incelenmekte olan iki alan daha var.

Sduku, çalışmaların son aylarda yoğunlaştığını ve Enerji Bakanlığı’nın bir dizi kriterle açık deniz santrallerine ev sahipliği yapacak yerleri belirlemek için bir danışman ve acente kadrosuyla deniz alanlarını değerlendirdiğini vurguladı.

2023 yılının üçüncü çeyreğinde parkların gelişim alanlarının belirlenmesine yönelik teknik çalışmaların ve elektrik bağlantılarının yapılmasına yönelik tekliflerin verilmesi beklenmektedir.

2024 yılının ilk çeyreğinde ise alanların belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin çıkarılması ve ardından başvuru sahiplerinin ölçümlerini yapmalarına olanak sağlayacak izinlerin düzenlenmesi için ilk tur başvuruların yapılması beklenmektedir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...