Apartmanlardaki park alanlarıyla ilgili yasal değişiklik geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Apartmanlardaki park alanlarıyla ilgili yasal değişiklik geliyor

Yunanistan’da Dijital Yönetim Bakanlığı’nın girişimiyle apartmanlardaki park yerlerinin mülkiyet durumuyla ilgili onlarca yıldır yaşanan sorunu çözmek için yeni bir değişiklik geliyor.

Edinilen bilgiye göre, bakanlığın, Mecliste oylamaya sunulacak yasa tasarısını Aralık ayı sonuna kadar sunması bekleniyor.

Bir apartmanın, Yunanca’da ‘piloti’ denilen (apartman girişlerinde inşaatın kolonlarının oluşturduğu ve otomobilleri park etmek için kullanılan alan) açık alanında bağımsız yatay gayrimenkuller olarak kurulan birçok alanın Yargıtay kararıyla geçersiz sayıldığı, bunun sonucunda da binde bir oranındaki bölünmemiş kat mülkiyetinin bile iptal edildiği hatırlatılıyor.

Bu da basit bir ifadeyle, ‘piloti’si de olan mülklerin değerini kaybetmesi anlamına geliyor, çünkü satılan daireye karşılık gelen park yerini yeni alıcıya devretmek mümkün değil.

Söz konusu alanlar mevcut yatay mülkün yardımcı alanına (izleme) dönüştürülebilecek, yani münhasır kullanım hakkı olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...