Eva Kaili’nin Yunanistan’daki mal varlığına el konuldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eva Kaili’nin Yunanistan’daki mal varlığına el konuldu

Kara Para Aklamayı Önleme Kurumu, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili, aile üyeleri ve eşinin mal varlıklarına geçici olarak el koydu.

Yetkili makamın başı Haralambos Vurliotis, Kaili’nin Yunanistan’da bulunan gayrimenkulleri, banka hesapları ve şirketleri gibi yasadışı faaliyetlerden gelebilecek tüm varlıklarına geçici olarak el konulmasını emretti.

Taahhüt, bankalara ve aynı zamanda yetkili devlet kurumlarına (tapu daireleri) tebliğ edildi ve hem gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili, hem de onun yakın akrabaları (ebeveynler, kardeşler) ile ilgili.

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu Üyesi ve eşi tarafından kurulduğu iddia edilen Kolonaki’deki Skufa Caddesi merkezli bir emlak şirketinin banka hesapları da donduruldu.

Kurumun emriyle, Eva Kaili’ye ait olabilecek mülklerin herhangi bir devri veya mülkiyet durumundaki değişiklik de ‘donduruldu’.

Soruşturmanın amacı, mülkünün yasal yollardan elde edilip edilmediği tespit edilene kadar mal statüsünde herhangi bir değişikliğin önlenmesidir.

Edinilen bilgiye göre, Kara Para Aklamayı Önleme Kurumu Başkanı Vurliotis, başta Belçika ve İtalya olmak üzere Avrupalı meslektaşlarıyla doğrudan işbirliği yapacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...