Elektrik kesintileri için tazminat geliyor: DEDDİE ödemeyi ne zaman yapacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Elektrik kesintileri için tazminat geliyor: DEDDİE ödemeyi ne zaman yapacak?

Enerji Düzenleme Kurumu (RAE), 10 Ocak 2023 Salı gününe kadar bir kamuoyu istişaresinde tüketicilere yönelik düzenlemenin DEDDIE tarafından tazmin edilmesini önerdi.

Ödeme, şebeke arızası veya planlı çalışmalardan kaynaklanan elektrik kesintisinden sonra teknik sorunların giderilmesinde gecikme olması durumunda ödenecek.

Kurumun duyurusunda da belirttiği üzere, DEDDİE’nin RAE tarafından onaylanan ‘Garantili Servisler’ programı ile, orta voltaj tüketicilerine, güç kaynağının yenilenmesinde gecikme olması durumunda maddi tazminat ödenmesi öngörülmekte – normal ağ çalışma koşulları altında ağ arızası veya zamanlanmış görevler nedeniyle kesintiden sonra.

2020’de tamamlanan bir süreç olan bu programın yükseltilmesinin bir parçası olarak RAE, diğer şeylerin yanı sıra, uzun süreli elektrik kesintisi yaşayan DEDDİE’nin düşük voltajlı tüketicileri için de belirli Garantili Hizmetin uzatılmasını teklif etmişti.

RAE, Garantili Hizmetler programının hizmet kalitesinin düzenlenmesi için bir ara aşama olduğunun ve Etik Kurallarının bireysel garantiler mekanizmasıyla değiştirileceğinin yanı sıra yukarıdakileri ağırlıklandırdı ve belirli garantili hizmeti genişletmedi.

DEDDİE önerisi, tüketicilere yalnızca doğal afetlerden kaynaklanan yoğun elektrik kesintileri olduğunda ve yalnızca üç gün içinde eski haline getirilmediyse tazminat verilmesini öngörüyor.

Yönetici, tazminatın ödenmemesi için bir üst sınır olarak 72 saatten az süren kesintileri koyarken, tazminat miktarına ise 2.000 evro olarak bir üst sınır koyuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...