Dışişleri Bakan Yardımcısı Amanitidis Gümülcine’de temaslarda bulundu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dışişleri Bakan Yardımcısı Amanitidis Gümülcine’de temaslarda bulundu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Amanitidis Gümülcine’de temaslarda bulundu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanatidis Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın gerçekleştirdiği Yunanistan ziyaretinin Batı Trakya ayağında kendisini karşılamak ve uğurlamak için Gümülcine’ye (Komotini) geldi.

Rodop SYRIZA milletvekilleri Mustafa Mustafa ile Ayhan Karayusuf’un yanı sıra Takis Haritu’nun da kendisine eşlik ettiği Dışişleri Bakan Yardımcısı Amanatidis ilk olarak Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios’u ziyaret etti. Ziyaret sırasında Rodop İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Tsalikidis de hazır bulundu. Bakan Amanatidis daha sonra Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis ile bir araya geldi.

Amanatidis, Türk Başbakan Yıldırım’ın ziyareti ile ilgili olarak “Kendisini burada karşılayacağım ve buradan uğurlayacağım. Kozlukebir (Arriana) Belediyesine yapacağı ziyarette hazır bulunacağım. Sanıyorum ki (Batı) Trakya’daki iki dinî topluluğun bir arada yaşamasının Avrupa’da birlikte yaşama için de örnek teşkil ettiği mesajı veriliyor. Benim burada olmamın anlamı da bu. Zaten iftar, sevgi yemeğidir” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Amanatidis ziyareti kapsamında Maronya ve Gümülcine Metropoliti Panteleimon ile Gümülcine Resmi Müftüsü Hafız Cemali Meço’yu da ziyaret etti.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-06-15/amanatidis-kom{/gallery}

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et