ABD'nin 8 silahlı SİHA'sı Larissa'ya geldi: Ege'de görev yapacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD’nin 8 silahlı SİHA’sı Larissa’ya geldi: Ege’de görev yapacak

Yunanistan‘ın Larissa ilindeki askeri hava üssüne ABD’nin 8 adet MQ-9 Reaper tipi silahlı insansız hava aracı (SİHA) (drone) konuşlandırdığı duyuruldu.

Basında çıkan haberlere göre ABD, gelişmiş MQ-9 SİHA’ları 12 Kasım’da konuşlandırma işlemlerini tamamladı. SİHA’larla ilgili personelin de aynı gün üsse intikal ettikleri kaydedildi.

Yunanistan ile ABD arasında imzalanan “Ortak Savunma İş Birliği Anlaşması” çerçevesinde ABD ordusuna ait teçhizatlar Yunnaistan’ın çeşitli askeri üslerinde bulunuyor. Larissa’ya gelen 8 adet MQ-9 Reaper en az bir yıl süreyle başta Ege olmak üzere faaliyette bulunacak.

Larissa Hava Üssü’nde daha önce de 2 adet MQ-9 Reaper konuşlandırılmıştı. Öte yandan Yunanistan’ın 3 adet MQ-9B SeaGuardian insansız hava aracı satın alımı için ABD ile görüşmeleri sürdürüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...