Σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη για την ευλογιά των προβάτων στη Τουρκία - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη για την ευλογιά των προβάτων στη Τουρκία

Σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη για την ευλογιά των προβάτων στη Τουρκία

Σύσκεψη για τον σχεδιασμό της πρόληψης και αντιμετώπισης ενδεχόμενης εισόδου στη χώρα της νόσου της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, πραγματοποιήθηκε χτες στην αντιπεριφέρεια με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.

Αφορμή για τη σύσκεψη αποτέλεσε η ενημέρωση από την Τουρκία, την 1η Ιουνίου, για εντοπισμό ενός κρούσματος σε ζώο σε απόσταση μόλις 14 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το νομό Έβρο, στο ύψος της ευθυγράμμισης του Δέλτα.

«Επειδή ο τόπος έχει πληρώσει ακριβά αυτό το τίμημα, συζητήσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας ούτως ώστε να αποτρέψουμε την είσοδο του νοσήματος στην περιοχή και σε περίπτωση που εμφανιστεί το νόσημα να ενεργήσουμε άμεσα για να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες», δήλωσε ο διευθυντής κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ, Αχιλλέας Σαχπατζίδης, συμπληρώνοντας πως πρόσφατα, την τριετία 2013-2015 θανατώθηκαν εξαιτίας της ευλογιάς 42.000 ζώα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος κτηνοτρόφων δήμου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Δουνάκης. εκτίμησε πως τα μέχρι σήμερα προτεινόμενα μέτρα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μη αποδοχή της πρότασής του για προληπτικό εμβολιασμό των αιγοπροβάτων σε όλη την Ελλάδα.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et