Türkiye’deki koyun hastalığıyla ilgili Dedeağaç’ta toplantı yaptılar - Azınlıkça
Ειδήσεις

Türkiye’deki koyun hastalığıyla ilgili Dedeağaç’ta toplantı yaptılar

Türkiye’deki koyun hastalığıyla ilgili Dedeağaç’ta toplantı yaptılar

Türkiye’de Yunanistan sınırlarına 14 kilometre uzaklıkta 1 Haziran tarihinde koyun çiçeğine rastlanması Evroslu yetkilileri harekete geçirdi.

Evros İlinden Sorumlu Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç’in önceliğinde dün koyun çiçeği marazının olası Yunanistan’a geçişi durumunda alınması gereken önlemlerin planlanmasıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti Veterinerlik Dairesi Müdürü Ahilleas Sahpatzidis ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu hastalığın bedelini bu memleket çok ağır ödediği için tüm gerekli hazırlıkları masaya yatırdık ki hastalığın bölgemize de yayılmasını önleyebilelim. Koyun çiçeği bölgemizde de görülürse, o zaman derhal harekete geçip etkisini minimize etmeye çalışacağız” ifadelerini kullanarak 2013-2015 yılları arasında koyun çiçeğinin 42 bin hayvanın canına mal olduğunu hatırlattı!

Dedeağaç (Alexandroupoli) Hayvan Besicileri Derneği Başkanı Kostas Dunakis ise bugüne kadar önerilerin sonuç vermediğinin kanıtlandığını savunurken, kendilerinin bütün Yunanistan’daki küçükbaş hayvanların önlem amaçlı aşılanması önerisinin kabul edilmemesinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

İLGİLİ HABER

Türkiye’deki koyun çiçeği vakası sonrası Batı Trakya’da alarm verildi!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et