Karlık Dağı'nda 10 bin dönümden fazla alan kül oldu: Bulgar tarafı da yanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Karlık Dağı’nda 10 bin dönümden fazla alan kül oldu: Bulgar tarafı da yanıyor

Gümülcine’deki Karlık Dağı (Papikio) bölgesinde çıkan ve 14 gündür devam eden orman yangını nedeniyle 8500 dünümden fazla alan kül oldu. Bulgaristan tarafında da 2500 dönümün üstünde orman alanı yanmış durumda.

Gümülcine’de Rodop Sıradağları’nda yer alan Karlık Dağı (Papikio) olarak bilinen bölgede çıkan orman yangını 14 gündür devam ediyor.

Yetkililer dün öğlene kadar yaklaşık 8500 dönümlük Yunan bitki örtüsünün küle döndüğünü, bölgenin Bulgaristan tarafında da da yoğun mücadelenin sürdüğünü belirttiler.

Karlık Dağı’ndaki yangın şimdi endişe verici boyutlara ulaştı ve bu nedenle Sivil Koruma Koordinasyon Kurulu dün sabah Mahira Polis Karakolunda acil bir toplantısı yapıldı. Toplantıya Sivil Koruma Genel Sekreteri Vassilis Papageorgiou, İtfaiye, Yunan Ordusu ve Yunan Emniyet Teşkilatı yetkililerinin yanısıra Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Başkanı Hristos Metios ve Rodop ilinden sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısu Nikos Çalikidis katıldılar.

Eyalet başkan Yardımcı Çalikidis’in bildirdiğine göre, Yunanistan tarafında Karlık Dağı’nda yaklaşık 8.500 dönümlük alan yandı. Vali yardımcısına göre yangın ormanlık alanı değil, ağırlıklı olarak bitki örtüsünü yakıyor. Buna ek olarak, yangın Bulgaristan topraklarına da geçti. Bulgar tarafında yangın bir çam ormanının yanında olduğu için Bulgar itfaiyecilerinin işi daha da zor.

Yetkililer Yunan ve Bulgar topraklarında yaklaşık 11.500 dönümün yandığını tahmin ediyorlar. Ağırlıklı olarak bitki örtüsü ve kayın ve meşelerin bulunduğu bir alanda yangın sürüyor. 8500 dönüm Yunanistan’da ve geri kalanı Bulgaristan’da olmak üzere yangın ciddi tahribata yol açtı.

Yunanistan tarafında itfaiye teşkilatı çalışmalarını yangının doğu ve batı bölgelere yayılmasını engellemek üzere yoğunlaştırmış durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...