Bilim adamları, koronavirüs ve gribin bir arada bulunmasından rahatsız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bilim adamları, koronavirüs ve gribin bir arada bulunmasından rahatsız

Yunanistan’da koronavirüs vakalarındaki artış, hastaneye yatırılan hasta sayısına yansıyor, ancak bunlar ‘sert göstergeler’ değil.

Aynı zamanda, sonbaharda grip vakalarında da artış bekleniyor ve koronavirüs ile gribin aynı anda dolaşımı, ağırlıklı olarak savunmasız grupları etkileyecek bir ‘kokteyl’ yaratacak.

Bilim adamları, korunma önlemlerine uyması gereken vatandaşları bilgilendirmek için bir bilgilendirme kampanyası başlatılması gerektiğini düşünerek, her iki virüse karşı da aşılamanın öneminin altını çiziyor.

Atina – Pire Hastane Hekimleri Derneği (EINAP) Başkanı Matina Pagoni, ‘Basit yataklarda yatan hasta sayısında yüzde 8 ila yüzde 10’luk bir artış var ve bu önümüzdeki dönemde giderek artacak gibi görünüyor’ diyor.

EKPA Üniversitesi profesörü Theodora Psaltopulu ise ‘Pandemi dalgalarının epidemiyolojik seyri dikkate alındığında, Kovid-19 vakalarında ve hastaneye yatışlarda artış beklenebilir. Şu anda Yunanistan’da bu artış, yeni bir varyantın ortaya çıkması ve yaygınlığından değil, Omikron 4 ve 5 varyantlarının yaygınlığından kaynaklanmaktadır’ diyor.

Profesör, ‘SARS-CoV-2’nin bulaşmasını önlemek için zorunlu önlemler alınmadan normale dönülmesi, işyerlerinde ve okullarda yaşanan kalabalık, başlangıçta genç yaşlarda yeni vakaların artmasına neden oldu’ diye ekliyor.

Psaltopulu ve Pagoni, artık kendimizi nasıl koruyacağımızı bilmek için 2,5 yıllık bir deneyime sahip olduğumuzu vurguluyorlar. ‘Maskeyi takmamız gereken yerde takacağız, içeride veya dışarıda kalabalığın olduğu yerlerde. Özellikle başka önlemlere gerek olduğunu düşünmüyorum’ diyor Pagoni.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...