Fırınlara ve kasaplara 'zam yasağı' geliyor: Hangi ürünler için geçerli olacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fırınlara ve kasaplara ‘zam yasağı’ geliyor: Hangi ürünler için geçerli olacak?

Yunanistan’da ‘ev hanımı sepeti’ adı verilen ve fahiş zam yapılmaması için tavan fiyat sınırı konacak ürünlerle ilgili yürürlüğe girecek olan uygulamanın fırınlar ve kasaplar için de uygulanması gündeme geldi.

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, ‘ev hanımı sepeti’yle ilgili kanun hükmünün önümüzdeki hafta meclise geleceğini kaydederken, süpermarketlere getirilen bu düzenlemenin bir benzerinin de kasaplar ve fırınlar için getirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğü aktarılıyor.

‘Ev hanımı sepeti’ süpermarketlerde Kasım ayından itibaren geçerli olacak.

Öte yandan Tüketiciler Enstitüsü ise bu uygulamanın başarısız bir uyglama olduğunu dile getirirken, bunun hükümet ile süpermarket zincilerinin ortak bir icadı olduğunu kaydediyor.

Enstitü Başkanı Yorgos Lehuritis, ‘Biz 50+1 limiti aşılmaması için ürünlerin girip çıktığı bir Sepet mantığına katılmıyoruz. Nasıl oluyor da un, bakliyat ve dana eti bu temel ihtiyaçlar arasında yer almıyor ve bunları dahil etmek için su ve meşrubatların çıkması gerekiyor? Önümüzdeki günlerde bu tür değişikliklerin daha fazla yapılacağından emin olabilirsiniz’ diyor.

Lehuritis, ‘Hükümetin yapması gereken, Ev Hanımı Sepeti yaratmak değil, maksimum kâr sınırı koymaktır. Koronavirüs döneminde nasıl maske ve antiseptiklere sınır koydularsa şimdi de aynısını yapmalılar. Şu anda satışta olan birçok markalı ürünün yanı sıra, ‘no name’ (isimsiz) ürünlerin fiyatları çok düşük. Örneğin ‘no name’ sütün fiyatının 1,12 evro, markalı sütün fiyatının ise 1,40 – 1,50 evro olduğunu söyleyeyim. Son zamanlarda fiyat artışı yüzde 50 civarında’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...