Batı Trakyalı hayvan besicilerine büyük haksızlık - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı hayvan besicilerine büyük haksızlık

Doğu Makedonya ve Batı Trakya’daki hayvan besicileri, uğradıkları yeni haksızlık karşsında ne yapacaklarını şaşırmış durumda.

Son yıllarda mücadele etmek zorunda oldukları olumsuz koşullar yetmezmiş gibi, bu yıl ise kendilerine verilen ‘bağlantılı prim’ (sindedemeni enishisi) de 32 evro azalmış durumda.

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Yorgos Georgandas’ın primin azalmayacağı sözüne rağmen, bu yıl prim 140 evrodan 108 evroya düşmüş durumda.

Hayvan besicileri, bunun, ülkemizin yerli birincil üretimi desteklemek için elinden gelen her şeyi yapmak yerine, ithal edilen besi hayvanlarını desteklemek etmek için yapıldığını kaydediyorlar.

Kavala Hayvan Besicileri Derneği Başkanı Nikos Dimopulos, ‘Bakanlığa tek ağız olarak gittik ve primi 140 evro yapmayı başardık. Bakan, yalnızca Yunan menşeili hayvanların destekleneceğini söyledi, ancak şimdi, sonunda doğum başına 108 evro belirleyen düzeltilmiş bir plan gönderdi. Neden? Çünkü kalan parayı alıp ithal hayvanlara verdiler. İthal hayvanlar neden prim yapıyor? Bize Avrupa Birliği’nin Yunan hayvanlarını Avrupanınkilerden ayırmayı kabul etmediği bahanesini sunuyorlar. Ama bu çok büyük bir yalan. Çünkü eğer öyleyse sadece Yunan sığırlarına prim veremezdik. Yani özünde yalan söylüyorlar’ dedi.

Bu kararların taşraya büyük zarar verdiğine dikkat çeken Dimopulos, ‘Zaten taşra ekonomik olarak zor durumda. Sen kalkıp bu insanlardan primlerini de kesersen, başlarını alıp giderler’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...