Papandreu: Türkiye ile Kıbrıs sorunun çözümü ve kıta sahanlığı konusunda anlaşmaya yakındık - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Papandreu: Türkiye ile Kıbrıs sorunun çözümü ve kıta sahanlığı konusunda anlaşmaya yakındık

Yunanistan’ın eski başbakanlarından Yorgos Papandreu, Yunan-Türk ilişkilerindeki gerginlik konusunda Alman DW kanalına konuştu.

Papandreu, ‘Tayyip Erdoğan’ın söyleminden hepimiz endişeliyiz. Sadece söylem olarak olsa bile kabul edilemez. Biz bir ülke olarak onlarca yıldır diplomasiye öncelik veriyoruz ve bunu Dışişleri Bakanı olarak her zaman söyledim’, dedi.

‘Saldırgan bir ülke değiliz, sadece ulusal egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı duyulması için kurallara uyulmasını ve saygı çerçevesinde komşularımızla iyi ilişkiler içinde olmasını isteyen bir ülkeyiz’ diyen eski başbakan, öte yandan, siyasi kariyerinin başından beri yakından tanıdığı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrının, kendisinin ve rejiminin siyasi olarak hayatta kalma çabası olarak görülmesi gerektiğini öne sürdü.

Papandreu’nun, milenyuma yakın Yunanistan-Türkiye yakınlaşması dönemi hakkında söyledikleri ise özellikle ilgi çekici.

‘İki ülke arasında sistematik bir diyalog ve yakınlaşmanın olduğu 15-20 yıllık bir süreçten geçtik. Sonra Kıbrıs sorununu çözmeye çok yaklaştık, aynı zamanda kıta sahanlığı sorununu da çözmeye. Hatta Türkiye ile konuşup, bölge barışı için Balkanlar’da ya da Ortadoğu’da işbirliği yaptığımızda, bizi Yunanistan’da da Türkiye’de de yalnız olduğumuz zamanlardan çok daha fazla dinlediler’ diyen Papandreu, ‘Savaşı isteyenin Yunan halkı ya da Türk halkı olmadığını anlamalıyız. Bu nedenle vatandaş diplomasisini de güçlendirmemiz gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...