Hava bozuyor: Sıcaklık 5 dereceye kadar düşecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hava bozuyor: Sıcaklık 5 dereceye kadar düşecek

Yunanistan Ulusal Meteoroloji Servisi (EMY), Perşembe günü öğle saatlerinde yayınladığı acil durum bülteninde havanın bozacağını duyurdu.

Batı ve güney Yunanistan’da 13 Ekim Perşembe gecesinden 16 Ekim Pazar sabah saatlerine kadar havanın kötüleşeceğini duyuran EMY, şiddetli yağmur ve fırtınalarla birlikte yüksek frekanslı şimşekler, dolu ve kuvvetli rüzgarlar beklendiğini duyurdu.

EMY’nin raporuna göre, kötü hava Cuma sabahın erken saatlerinden itibaren batı Mora (Peloponisos), öğleden sonra ise doğu Mora ve batı Kiklades adalarını kademeli olarak etkileyecek.

Yağışlar zaman zaman Tesalya’nın güney kesimlerinde ve Kara Yunanistan’ın merkezinde şiddetli olacak.

Cumartesi (15-10-2022) batı ve güney Kiklad Adaları ve Girit’te şiddetli yağışlar ve fırtınalar bekleniyor.

Öğleden sonra Kiklad Adaları’ndaki hava düzelmeye başlayacak ancak Girit’te kötü hava devam edecek ve yer yer Oniki Ada’yı da etkileyecek. Girit ve Oniki Adalar’da Pazar (16-10-2022) sabah saatlerinde havanın yumuşaması bekleniyor.

Kötü hava koşullarından etkilenecek bölgeler batı ve orta Yunanistan’ın yanı sıra batı Makedonya olacak, Perşembe akşamına doğru orta Makedonya ve kuzey Mora’da da yağmur bekleniyor.

Sıcaklık, 5 – 7 dereceye ulaşacağı Batı Trakya ile Mora ve Orta Yunanistan dağları dışında, 11 derecenin altına düşmeyecek. Öğle vakti, cıva 25 ila 26 dereceyi geçmeyecek.

Başkent Atina’nın da içinde yer aldığı Attiki eyaletinde sıcaklığın 17 ile 26 derece arasında değişeceği az bulutlu bir hava bekleniyor. Hava durumu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...