Milletvekili Burhan Baran: Bölgemiz sağlık konusunda can çekişiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran: Bölgemiz sağlık konusunda can çekişiyor

İskeçe PASOK Milletvekili Dr. Burhan Baran

İskeçe PASOK Milletvekili Dr. Burhan Baran‘ın Sağlık Bakanlığı çerçevesinde Yunan Parlamentosu‘nda yapılan toplantıda yaptığı konuşma şöyle:

“İlimizde personel sayısı az olan devlet  hastanesi, yetersiz sağlık personeli ile hizmet vermeye çalışan Sağlık ve Psikiyatri Birimleri,  az sayıda belediye doktorları, ne yazık ki bölgemizin sağlık konusunda can çekiştirmekte olduğunun göstergesidir.

Ülkemizde bitmek bilmeyen ve sadece sağlık sektörünü etkilemekle kalmayan bu pandemi sürecinden sonra maalesef  vatandaşlar gün be gün yükselen yaşam maliyetini karşılayabilme çabasındalar. Bir çok  ülkede yaşanacağı tahmin edilen enerji krizi vatandaşlarımızın da geçimini  ve dolayısıyla da  psikolojisini zorlayacağı aşikardır . 

Hükümet bir kez daha devlet hastanelerindeki uzman doktorların yetersizlği konusundaki  taleplere kayıtsız kalmaktadır. Sadece büyük şehirlerdeki hastanelerin değil,  Ksanthi (İskeçe)İlinde olduğu gibi, devlet hastanelerinde personel eksikliklerindeki duyarsızlığı, uzman eksiklikleri yaratarak ne yazık ki hastanenin önemli bölümlerini işlem dışı bırakmaktadır. Ksanthi( İskeçe)devlet hastanesinin sorunları her zaman çoktu ve çözülmesi zordu, ancak son zamanlarda durum daha da kötüleşti. Yeni ameliyatlar yapılamıyor ve programlı olanlar dahi erteleniyor. Personel sıkıntısı büyük olduğu için bazı bölümler hizmet veremiyor ve böyle devam ederse Ksanthi( İskeçe) hastanesi sağlık merkezine indirgenecektir.

Ülke genelinde cerrahi operasyonların gerçekleşmesi için gerekli anestezi uzmanlarındaki büyük ölçüdeki yetersizlik, bekleme listelerindeki süreyi büyütmektedir.

Sadece Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesindeki  genel cerrahi bölümü için bekleme listesi 800 vakayı aşıyor. Tüm bölümlerde uzman yetersizliği sağlık hizmetlerinde ciddi  sorunlara yol açıyor. Bazı uzmanlıklar Gastroenterologi, Kulak Burun Boğaz uzmanları  Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesinde tamamen yoklar. Ortopedi bölümü yedek doktorlar ile hizmet sunmaktadır.

Cerrahi bölümünün resmi kadrosunda uzman doktorlar için 9 kadrolu  ve 9 stajyer yeri mevcut iken bu bölüm ancak 6 uzman ve 4 stajyer ile hizmet vermektedir.

Geçmişte olduğu gibi, (Ksanthi)İskeçe İlinin Acil Kurtarma (EKAΒ)bölümündeki ilk yardım personelinin ve ambulans ekibinin sayıca artırılmasının gerekli olduğunu tekrar vurguluyorum. Bu sebepten dolayı büyük bir bölge Acil Kurtarma (EKAΒ)hizmetinden mahrum kalıyor ve birçok yaşlı, ağır hastalar kendi araçlarlarıyla, zorluklar içerisinde taşınmak mecburiyetinde bırakılıyor.

Sigortasız vatandaşların özel doktorlar harici sadece devlet sağlık birimlerinden reçete almaları konusundaki yasa uygulaması, hükümetin başarısızlığının bir daha  göstergesidir.

O halde hükümetin sağlık konusundaki eşitsizlikleri azaltması ve gelecekteki sorunları tespit ederek  bunların üstesinden gelebilmesi için iyi planlamalar yapması gerekir.

Tabi ki sağlık sorunlarının çözülmesi için  iyi planlamaya ve ileri görüşe ihtiyaç  vardır fakat hükümetin sürekli ertemeleri ile ciddi ilerleme kaydedilmesi malesef ki mümkünatını kaybetmektedir.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'nin Dolaphan Köyünden Bir Vatandaş Atina'da Hayatını Kaybetti

İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediyesi’nin sakinlerinden olan Dolaphan köyünden 60 yaşındaki vatandaş Atina’da yaşanan kavgada hayatını kaybetti.
Devamını oku...