Nimfea Yunan-Bulgar sınır kapısından geçişler eskiye göre çok azaldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nimfea Yunan-Bulgar sınır kapısından geçişler eskiye göre çok azaldı

Batı Trakya’nın Rodop ilindeki Nimfea Yunan-Bulgar sınır kapısından geçişler, bu yıl her ne kadar son günlerde kuyruklar oluşsa da, eski senelerin çok uzağındaydı.

Bu gerileme, her ne kadar pandemi ve enerji kriziyle yorumlanmaya çalışılsa da, ciddi altyapı eksikliklerinin de önemli rolü olduğu vurgulanıyor.

Gen yıla kıyasla ise bu yıl önemli bir artış kaydedilirken, 153.486 girişin kaydedildiği 2021 yılının aynı dönemine kıyasla 394.963 girişle, 2022’nin ilk 8 ayında yüzde 157.3 artış kaydedildi.

Ancak her ne kadar artış bir önceki yıla göre önemli olsa da, pandemiden önceki son yıl olan 2019’da kaydedilen rakamlardan çok uzak.

2019 yılının ilk 8 ayında ülkemizde Nimfea yunan-bulgar sınır kapısından 1.279.946 giriş yapılmıştı, ki 2022’yle kıyaslandığında yüzde 70’e yaklaşan bir düşüş söz konusu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bu yıl şimdiye kadar Gümülcine’deki Nimfea Sınır Kapısı’ndan 300 binden fazla turist geldi

1 Mayıs 2023’ten Temmuz ortasına kadar Yunanistan-Bulgaristan sınırındaki Nimfea sınır kapısından 303.016 ziyaretçi Yunanistan’a giriş yaptı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgar konsolos, Nimfea-Makaza’nın turist otobüslerine açılmasını istiyor

Bulgaristan Başkonsolosu Anton Markov, Selanik’teki Bulgaristan Konsolosluğu Konsolosu Nikolay Karaivanov ile birlikte 26 Ocak günü Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yannis Garanis’i makamında ziyaret etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan’a giden Gümülcine – Nimfea yolunda asfaltlama çalışması var

Egnatia Odos şirketi, Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrinde yol çalışması olacağını ve sürücülerin dikkatli olmasını bildirdi.
Devamını oku...