Yunan Bakan: Dün Meriç’ten 1500 düzensiz göçmen geçmeye kalktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Bakan: Dün Meriç’ten 1500 düzensiz göçmen geçmeye kalktı

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Türkiye’den göçmenleri taşımak için organize bir planın olduğunu iddia etti.

Bakan, 21 Eylül Çarşamba günü toplam 1500 düzensiz göçmenin Meriç’ten (Evros) Yunanistan’a girmeye çalıştığını, ancak Yunan makamlarının güçlü varlığı nedeniyle başarısız olduklarını kaydetti.

Theodorikakos, ‘Yunan Polisi tamamen hazırlıklı ve tetikte. Silahlı Kuvvetler elbette Evroslu vatandaşlar ile tam koordinasyon içinde ‘Akritas’ harekat planını uyguluyoruz. Türklerin göçmenleri araçsallaştırmaya yönelik devam eden girişimlerine etkin bir şekilde karşı çıkıyoruz. Daha dün 1500 kaçak göçmen sınırımızı geçmeye çalıştı. Ancak Yunan Polisi’nin güçlü önleme tedbirlerinin varlığını tespit ettiler’ dedi.

Yunan Vatandaşı Koruma Bakanı, ‘Açık olmak istiyorum, Türkiye’nin organize bir planının var olduğu aşikar, çoğu durumda Türk jandarma araçları tarafından getiriliyorlar. Buna kendiliğinden ya da örgütlenmemiş diyemezsiniz’ iddiasında bulundu,

Muhalefete de yüklenen Theodorikakos, ‘Anamuhalefeti özellikle bu anlarda ciddiyet ve sorumluluk göstermeye davet etmek istiyorum. Evros’tak adacıktaki son olaya atıfta bulunarak, ülke sınırlarının nerede olduğunu söylemeye yetkili olanın Yunan Ordusunun yetkili servisleri, bu durumda Ordunun coğrafi servisi olduğunu tekrar ediyorum. 15 Ağustos’tan beri Ordu’nun coğrafi servisinin ilgili notunu gösteriyorum çünkü açıkçası bu ne gizli ne de saklı, çünkü ülkenin sınırlarını ve Yunan halkını ilgilendiriyor ve hepimiz sınırları bilmeliyiz. Bu nedenle sınırlarımız Türk topraklarında bulunan belirli adacıkları içermiyor. Tüm Yunanlıların Türkiye’den gelen zorluklara ve tehditlere karşı birleştiğine inanıyorum. Sayın Erdoğan, BM Genel Kurulu kürsüsünden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’ten iddialarına hak ettiği cevabı alacak’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...