Başbakan Miçotakis yasadışı dinlemelerle ilgili konuşacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Miçotakis yasadışı dinlemelerle ilgili konuşacak

Kiryakos Miçotakis

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 8 Ağustos Pazartesi günü, yasadışı dinleme vakaları hakkında detaylı açıklamalarda bulunacak.

Başbakan’ın yakın çalışma arkadaşı Grigoris Dimitriadis ve Mili İstihbarat Teşkilatı (EYP) lideri Panagiotis Kontoleon’un istifalarının ardından, gözler Miçotakis’in telefon dinleme olayıyla ilgili yapacağı açıklamalara çevrilmiş noktada.

Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu PASOK’un bir soruşturma komisyonu kurulması ve ayrıca Parlamento Kurumları ve Şeffaflık Komisyonu’nun yeniden biraraya gelmesi ve Nikos Andrulakis’in bu komisyona şahsen katılması önerisine olumlu yanıt verirken, Başbakan Miçotakis’in tüm detayların günyüzüne çıkması için direktif verdiğini ekledi.

İkonomu, anamuhalefete yanıt verirken şu ifadeleri kullandı:

‘Hükümet, başından beri açıkça, yasanın belirlediği çerçeve içinde davanın eksiksiz bir şekilde soruşturulmasından yana olmuştur ve gösterilen kötü idarenin sonuçlarını düzeltmeye çalışmaktadır. Tüm cevaplar uygun bir şekilde verilecektir: tam kurumsal saygı ile ve kamu menfaatini korumak amacıyla. Kapsamlı bir soruşturmanın sonunda nihai siyasi değerlendirme yapılacak ve kurumlarda kimin gerçekten tutarlı -özellikle de yönetim sorumluluğu olduğunda- ve gerçeğin savunucusu olduğu görülecektir.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...