Kozlukebir Belediyesi’nin etkinliğinde insanlar hangi yemekten zehirlendi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kozlukebir Belediyesi’nin etkinliğinde insanlar hangi yemekten zehirlendi?

Batı Trakya’nın Kozlukebir (Arriana) Belediyesi’nin düzenlediği ‘toplu sünnet’ etkinliği sonrasında 200’ü aşkın kişi gıda zehirlenmesi yaşamıştı.

Gümülcine (Komotini), İskeçe (Xanthi) ve Dedeağaç (Alexandroupoli) hastaneleri ve Şapçı (Sapes) Sağlık Ocağı’na akın eden insanlar, acilen tedavi altına alınmıştı.

Edinilen bilgiye göre, insanların, dağıtılan yemekler arasındaki tavuk etinden, Salmonella bakterisi nedeniyle zehirlendikleri kaydedildi.

Konu hakkında uzmanlar, daha önce de yaz aylarında tavuk eti tüketimiyle ilgili uyarıda bulunmuşlardı.

Uzmanlar tarafından yapılan uyarı şöyle:

“Tavuk eti uygun koşullar altında muhafaza edilmediği takdirde çabuk bozulabilen bir üründür. Bu nedenle de tavuk alırken ilk aşamadan son tüketime kadar soğuk zincire dikkat edilmesi gerekmektedir. Genel anlamda tavuk etinin su aktivitesi yüksek olan besin gruplarında olduğu gibi bakterilerin üremesi için uygun bir gıda maddesidir.

Tavuk etinin gıda zehirlenmesi açısından potansiyel riskli gıdalardan olduğu için oda sıcaklığında bırakılmamalı, şoklu donmuş tavuk eti derin dondurucuda saklanmalı, taze olarak alınan tavuk eti +4 derecede buzdolabında saklanmalıdır. Pişirilen tavuk etinin aynı gün tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca tavuk eti alırken son tüketim tarihinin de kontrol edilmesi gerekmektedir.

Yaz aylarında düğün, toplu yemek organizasyonlarında ve kutlamalarda tavuk etinin kullanılması durumunda bu uyarılara dikkat edilmesi, oluşabilecek zehirlenmelerin önlenmesi açısından önem arz etmektedir.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop İlinde Tapu Kadastro Bildirim Süresi Uzatıldı

Rodop ilinde mülkiyet sahipleri için önemli bir gelişme yaşandı. Tapu ve kadastro bildirimleri için belirlenen son tarih olan 29 Şubat 2024, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine uzatıldı. Böylece, birçok kişinin yaşadığı mağduriyetin önüne geçilmiş oldu.
Devamını oku...