Garanis’ten Kalfa köprüsü cevabı: Kapattık çünkü... - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Garanis’ten Kalfa köprüsü cevabı: Kapattık çünkü…

Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yannis Garanis, anamuhalefet meclis üyesi Hasan R. Hasan’ın eleştirilerine yanıt verdi.

Hatırlanacağı üzere, bundan 3 gün önce, Gümülcine Belediyesi’nde anamuhalefet listesinden Belediye Meclis Üyesi Hasan R. Hasan, Belediye İdaresi’ni Kalfa (Kalhas) köyüne hizmet götürmemekle eleşitirmiş, Kalfa köyünde ‘üçüncü dünya’ şartlarının hakim olduğunu belirtmişti.

Yerel Hronos radyosuna konuşan Garanis, ‘Kalfa ikiye bölünmüş değil. Ulaşım için iki yolu daha var. Bazı keresteler hasar gördüğü için köprü kapalı. Söz konusu köprü, keresteler değiştirileceği için, insanların tehlikede olmaması için kapatıldı. Muhalefet, Belediye’yi köylerde hiçbir şey yapmamış gibi gösterecek meseleler bulmaya çalışıyor’ dedi.

Garanis, Hasan R. Hasan’ın Kalfa yolu eleştirilerinin haklılığını ise kabul ederken, ‘Yol gerçekten iyi durumda değil. Köyler için elimizdeki müteahhit henüz görevi devralmadı ve Ağustos ayı sonuna kadar kendisiyle sözleşme imzalamayı umuyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren, ayrıca, Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (DEYAK) yola dökülen ve yolu bozan su sorununu ele alacak bir projesi başlayacak’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...