Διαμαρτυρήθηκαν για τα διόδια της Μέστης - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Διαμαρτυρήθηκαν για τα διόδια της Μέστης

Διαμαρτυρήθηκαν για τα διόδια της Μέστης

Πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στον κόμβο της Μέστης -στα σύνορα των νομών Ροδόπης Έβρου- η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων και συλλόγων, ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων στην Εγνατία οδό.

Ωστόσο στην πρώτη αυτή κινητοποίηση το παρόν των πολιτών ήταν εξαιρετικά υποτονικό, ενώ δεν γέμισε ούτε το λεωφορείο που έβαλε ειδικά για την περίσταση ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήταν πως η ανάπτυξη δεν μπορεί να συμβαδίσει με διόδια, ειδικά σε μια ακριτική περιοχή που είναι η Θράκη.

Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν πως θα στραφούν και στην Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς υπάρχουν νομικά κενά στην σύμβαση και στους περιβαλλοντικούς όρους του έργου της κατασκευής των διοδίων.

Μάλιστα φαίνονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις πέρα από αυτή την συμβολική σήμερα με προσκλήσεις των τοπικών Βουλευτών με παραστασεις σε υπουργεία,ακόμα και στο γραφείο του πρωθυπουργού. – ΕΡΤ

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.