8 milyon dönüm ek otlak geliyor - Azınlıkça
Ειδήσεις

8 milyon dönüm ek otlak geliyor

8 milyon dönüm ek otlak geliyor

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Vaggelis Apostolu Atina’da düzenlenen “Yunanistan’da Yatırım ve Kalkınma Potansiyeli” adlı panelde tarım alanındaki rekabetçilik konularına değindi.

Enerji maliyetinin tarımsal üretimin en büyük sorunlarından biri olduğunu ifade eden Bakan Apostolu “net metering” programıyla tarım üreticilerinin fotovoltayik sistem kurabileceklerini ve üretilen enerjinin tüketilen enerjiyle ödeştirileceğini ifade etti.

Hayvancılıkta ise hayvan yemlerinin üretim masraflarının %75’ini oluşturduğunu kaydeden Vaggelis Apostolu bu bağlamda otlaklarla ilgili iki düzenlemeye imza attıklarını ifade etti. Bakan bu düzenlemelerin prim alınmasını da sağlayan 79 milyon ormanlık arazinin idaresi ve omnibus önerisinin kabul edilmesiyle 8 milyon dönüm ek otlağın halihazırdaki otlaklara dahil edilmesi olduğunu ifade etti.

Agrotiki Bankasının kapatılmasıyla likiditeyle ilgili yaşanan sorunla mücadele kapsamında “çiftçi kartını” çıkarttıklarını ve bunun büyük rağbet gördüğünü anlatan Tarım Bakanı, böylece çiftçilere üretimleriyle ilgili ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için düşük faizli bir finansman aracı sağladıklarını kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et