Τζανακόπουλος: Εργαζόμαστε για επίτευξη λύσης στις 15 Ιουνίου - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Τζανακόπουλος: Εργαζόμαστε για επίτευξη λύσης στις 15 Ιουνίου

Τζανακόπουλος: Εργαζόμαστε για επίτευξη λύσης στις 15 Ιουνίου

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έχουμε συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πρόταση που δεν θα δημιουργεί καθαρό διάδρομο στην ελληνική οικονομία» επισήμανε επίσης ο Δημ. Τζανακόπουλος.

«Αυτή είναι η βασική αρχή με την οποία προσερχόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κι αυτό έχει γίνει κατανοητό εκ μέρους όλων των εταίρων μας. Συζητάμε για μια καθαρή λύση, η οποία θα δημιουργεί καθαρό διάδρομο στην ελληνική οικονομία» υπογράμμισε. Σε ερώτηση για το χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι δήθεν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να “παραιτηθεί” από την εκταμίευση της δόσης απάντησε πως η κυβέρνηση δεν δίνει σημασία σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα που υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες και αποσκοπούν στην άσκηση πίεσης στην ελληνική πλευρά.

«Eργαζόμαστε, ώστε να υπάρξει λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποθετικά σενάρια και θεωρώ ότι όλη αυτή η συζήτηση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα εκταμίευσης της δόσης ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει θέμα δόσης. Αυτή τη στιγμή συζητάμε για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Από τη στιγμή που έχουμε υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, έχουμε την απαίτηση -και δικαιούμαστε- αυτή η συζήτηση να κλείσει τώρα». Συμπλήρωσε πως γίνονται τεχνικές και πολιτικές συζητήσεις και δεν βλέπει τον λόγο να υπάρχουν μεγάλες εντάσεις και εξάρσεις και τον φόβο να καταλήξει σε ναυάγιο η συζήτηση στο Eurogroup, καθώς, επίσης, δεν πρέπει να προεξοφλούμε ποια πρόταση θα κατατεθεί στις 15 Ιουνίου, επειδή μεσολαβούν δύο εβδομάδες μέχρι τότε.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et