Okul işgaline katılan 3 öğrenciye verilen cezaya tepkiler büyüyor - Azınlıkça
Ειδήσεις

Okul işgaline katılan 3 öğrenciye verilen cezaya tepkiler büyüyor

Okul işgaline katılan 3 öğrenciye verilen cezaya tepkiler büyüyor

Girit’in Rethimnos şehrinde bir ortaokulda gerçekleştirilen okul işgali eylemine katılan 3 öğrenciye verilen ceza eğitim camiasının tepkisine yol açtı. Tepki verenler arasında Yunanistan Eğitim Bakanı da var.

Geçen yıl Eylül ayında gerçekleştirilen okul işgaline katılan üç öğrenci, okul müdürünün savcılığa suç duyurusunda bulunması sonrası hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti üç öğrenciye yerel belediyede toplum yararına 80 saat çalışma cezası verdi.

Yunanistan Eğitim Bakanlığı okullardaki otoriterliğe karşı tutum sergilerken, okullarda meydana gelen sorunların okul içerisinde yani okul müdürleri, öğretmen dernekleri ve aile dernekleri arasında çözülmesi ve yargıya intikal etmemesi gerektiği yönünde görüş beyan etti.

Ethnos gazetesine konuşan Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu da üç öğrenciye verilen ceza hakkında “Demokratik ve kaliteli eğitim otoriter olamaz” ifadelerini kullandı. Girit’teki eğitim camiası de okul müdürünün okul içinde zarar meydana geldiği tespit edilmemesine rağmen savcılığa başvurmasını “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Okul işgali koordinasyon komitesinde yer almakla suçlanan öğrenciler mahkeme kararı doğrultusunda eğitim yılının sona ermesiyle Rethimno Belediyesine ait bir dairede günde dört saat çalışmak zorunda kalacak. Aynı gün ihmal suçlamasıyla yargılanan ortaokul çocuklarının ebeveynleri ise beraat etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et