Tzanakopoulos: 15 Haziran'da çözüm olması için uğraşıyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tzanakopoulos: 15 Haziran’da çözüm olması için uğraşıyoruz

Tzanakopoulos: 15 Haziran'da çözüm olması için uğraşıyoruz

Real FM radyosuna demeç veren Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopulos 15 Haziran’daki Eurogrup toplantısında anlaşmanın sağlanmasına yol açacak koşulların var olduğunu dile getirdi.

“Yunan ekonomisine net bir yol açmayacak bir teklifi kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullanan Hükümet Sözcüsü” 15 Haziran’daki Eurogrup toplantısındaki müzakere masasına bu ilkeyle oturacaklarını ve bunun Yunanistan’ın bütün ortakları tarafından anlaşıldığını sözlerine ekledi.

Alman Bild gazetesinin “Yunan hükümetinin kredi taksitinden vazgeçeceği” yönündeki haberleriyle ilgili olarak ise Tzanakopulos “hükümetin siyasi amaçlar güden ve Yunanistan’a baskı kurmayı hedefleyen bu tür haberleri önemsemediğini” kaydetti.

“15 Haziran’da çözüm olması için uğraşıyoruz, geriye kalanlar senaryodan ibarettir ve bunlar siyasi amaçlar gizlemektedir” ifadelerini kullanan Hükümet Sözcüsü “Kredi taksitiyle ilgili bir mesele yok. Şu anda borçla ilgili orta vadeli önlemleri görüşüyoruz. Madem ki biz reformları gerçekleştirdik, bu görüşmelerin de burada bir sonuca varmasını istiyoruz, ki bu bizim hakkımız” dedi.

Teknik ve siyasi görüşmelerin yapıldığını kaydeden Dimitris Tzanakopulos Eurogrup toplantısının başarısızlığa uğramasına yol açacak gerginlik ve korkunun olmadığını ve toplantıya daha iki hafta olduğu için masaya ne tür teklifin yatırılacağını öngörmemek gerektiğini söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et