Anamuhalefet ND Eurogrup’tan anlaşma çıkmasını beklemiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Anamuhalefet ND Eurogrup’tan anlaşma çıkmasını beklemiyor

Anamuhalefet ND Eurogrup’tan anlaşma çıkmasını beklemiyor

Kathimerini gazetesinin haberine göre ND Partisinde siyasi liderlerin bir toplantı gerçekleştirmesi söz konusu değil.

SYRIZA Avrupa Parlamentosu milletvekili Dimitris Papadimulis “Yunanistan hükümetinin ülkenin borcu konusundaki gayretlerini desteklemek amacıyla anamuhalefet lideri Kiryakos Mitsotakis’in Angela Merkel ve Wolfgang Schaeuble’yi araması” önerisi ve bu hareketin de Yunanistan’daki siyasi liderlerin borç konusunda toplantı yapmasının yolunu açacağı ve “şimdi anlaşmazsak ne zaman anlaşacağız?” yönündeki ifadelerine ND cephesinden sert tepki geldi.

Papadimulis’i hükümetin başarısızlığını anlamıyor gibi davranmakla suçlayan anamuhalefet partisi kurmayları “Uğraşacak başka bir şeyi yok ve kendi kendini komik duruma düşüren açıklamalar yapıyor” yorumunda bulundu.

Hükümet kanadından yapılan uzlaşı imalarının “şaka” gibi duyulduğunu ifade eden ND yetkilileri “hükümetin başarısız olduğu her defasında, uzlaşmayı hatırladığını” dile getiriyorlar.

ND lideri Mitsotakis’in geçen hafta yaptığı açıklamalarda Yunanistan’ın borcunu “milli öncelik” olarak tanımlanmasından hareketle hükümetin bu yönde çağrılar yaptığını ifade eden anamuhalefet partisi yetkilileri, ND liderinin ilk kez borç konusunu desteklemediğini ve Avrupalı muhataplarıyla yaptığı her görüşmede bunu dillendirdiğini hatırlattı.

ND cephesinde 15 Haziran’daki Eurogrup toplantısında başarısızlığa kesin gözüyle bakılırken, Başbakan Aleksis Tsipras’ın toplantıdan borç konusunda hiçbir kazanım elde edemeyeceği ve sadece Yunanistan’a yapılan yardım programı çerçevesinde verilen kredinin taksitinin bir bölümünü alabileceği değerlendirmesini yapıyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et