Yunanistan Aşılama Komisyonu’ndan Maymun Çiçeği Virüsü kararı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Aşılama Komisyonu’ndan Maymun Çiçeği Virüsü kararı

Yunanistan’dan Aşılama Komisyonu, haftalık olağan toplantısında Maymun Çiçeği Virüsüne karşı kimlerin aşılanacağı konusunda karar verdi.

Komisyon toplu aşılama yapılmaması gerektiğine, sadece hastaları tedavi eden sağlık görevlileri ve vakaların yakın temaslılarının aşılanmasına karar verdi.

Bununla birlikte, Yunanistan’da çiçek aşısının 1970’lerden beri tamamlandığını belirtmekte fayda var.

Avrupa Birliği’nde Danimarkalı ilaç şirketi Bavarian Nordic’s Imvanex’ten temin edilebilen aşı, maymun çiçeği hastalığında kullanım için onaylanmamış ve bağışıklığı baskılanmış bireylerde veya küçük çocuklarda kullanımına ilişkin herhangi bir güvenlik verisi bulunmamakta.

ECDC’ye göre bu gruplar hastalık açısından daha yüksek risk altında. Aşı, sağlık yetkililerinin benzer bir strateji önerdiği Birleşik Krallık’ta da mevcuttur.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...