Gümülcine’de binlerce başıboş köpek var - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de binlerce başıboş köpek var

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) Belediyesi’nin Başıboş Sokak Köpekleri Barınağı’nın yetkili veterineri Tayfun Ahmet, il genelindeki sokak köpekleriyle ilgili konuştu.

Yerel Hronos radyosuna konuşan Ahmet, Gümülcine Belediyesi’nin barınağında yaklaşık 320 sokak köpeği bulunduğunu, bunlardan insanlara ve hayvanlara karşı saldırgan olmayanlarını sahiplendirmeye çalıştıklarını aktardı.

Sokaktan toplanan saldırgan ve hasta köpeklerin kendilerince aşılanıp çiplendiğini ve tedavi edildiğini söyleyen Veteriner, asıl sorunun ise civar belediyelerle olduğunu kaydetti.

Diğer belediyelerden köpeklerin Gümülcine Belediyesi sınırları içerisine atıldığını veya hayvanseverlerce kendilerine getirildiğini belirten Ahmet, bu köpeklerin tedavi sonrasında Gümülcine Belediyesi çipleriyle çiplenmesi sonrası ister istemez belediye sınırları içinde kaldığını belirtti.

Köpek sahiplenenlerin köpekleri sokağa atmasının yasal olarak suç olduğuna da dikkat çeken Ahmet, bunun ağır yaptırımları olduğunu anımsattı.

Gümülcine Belediyesi Başıboş Sokak Köpekleri Barınağı, 22 Mayıs Pazar günü 10:00-14:00 arasında Gümülcine şehir meydanında vatandaşlara köpekler ve köpek sahiplenme hakkında bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...