Yaşlı adamdan 800 bin evro çalan hırsız tutuklandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yaşlı adamdan 800 bin evro çalan hırsız tutuklandı

Yunanistan’ın Selanik şehrinde, Ekim 2019’da yaşlı bir adamdan 400 bin evro ve 400 bin evro değerinde ziynet eşyası çalan hırsız yakalandı.

52 yaşında Gürcü asıllı Yunan vatandaşı olduğu belirtilen hırsızın, 13 hırsızlık ve 1 insan öldürme teşebbüsü suçlamasıyla arandığı kaydedildi.

Polis kaynaklarına göre, 2006-2009 yılları arasında banka şubelerinde ve Yunan Postaneleri’nde (ELTA) bir dizi silahlı soygun gerçekleştirmiş olan 52 yaşındaki adamın cezasını çektikten sonra cezaevinden salındığı belirtiliyor.

Pilea soygunuyla ilgili olarak, kendisinin suç ortağı olduğu anlaşılan 50 ve 22 yaşlarında, yabancı uyruklu iki kişinin daha kimlikleri belirlenirken, bunlardan ikincisinin de Selanik’te tutuklandığı bildirildi.

Selanik Emniyeti’nin soruşturmasına göre, 52 yaşındaki şahıs, kimliği belirsiz suç ortaklarıyla birlikte, yüzünü gizleyerek 93 yaşındaki (o zaman) mağdurun evine fiziksel şiddet kullanarak girmişti.

Silah tehdidi ile yaşlı adam ve iki hizmetçisini hareketsiz hale getiren soyguncu, kasayı, mücevherleri ve paraları alıp kayıplara karışmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...