Yunanistan’ın ilk arıcılık parkı Batı Trakya’da kurulacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın ilk arıcılık parkı Batı Trakya’da kurulacak

Arı kovanları. Görsel arşivden kullanılmıştır

Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakan Yardımcısı Simos Kedikoğlu, Batı Trakya’nın Evros ilindeki Dadia parkının Kotronia bölgesinde arıcılık parkı kurulması kararını imzaladı.

Söz konusu park Yunanistan’da ilk olacak olmakla birlikte, hükümetin arıcılık sektöründekilere verdiği sözü yerine getirmek ve Yunan balını desteklemek girişimleri çerçevesinde bu kararın alındığı kaydediliyor.

Parkın yerel tarım ekonomisinin önemli bir kolu olan arıcılık yeni perspektifler doğurması, üreticilerin gelirlerini artırması, yeni istihdam yaratma ve aynı zamanda bölgeye gelen ziyaretçi sayısını artırma gibi katkıları olması amaçlanıyor.

Simos Kedikoğlu, Evros’un ulusal açından son derece önemli bir bölge olduğunu belirtirken, burada birincil sektörde kalkınma için ellerinden geleni yapacaklarını vurguluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...