Yunanistan, ABD askerini Batı Trakya’da istiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan, ABD askerini Batı Trakya’da istiyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD ile imzalanan savunma anlaşmasının yeni içeriğini, ilgili metnin Parlamento’nun yetkili komisyonunda görüşülmesi sırasında savundu.

Yunanistan’ın, anlaşmanın yıllık değil 5 yıllık olmasından yana olduğunu belirten Dışişleri Bakanı, ‘Bu ulusal çıkarlarımız lehine’ dedi.

‘Bunun ulusal çıkarlara uygun olduğuna inanıyoruz. ABD’ye iyilik yapmadık. Biz vatanın çıkarlarına karşı cömertiz. 5 yıllık istedik. Hükümette 10 yılı da düşündüğümüzü sizden saklamıyorum. Askeri bir varlık istiyoruz. Üsleri kovanlar gibi davranmadık’ diyen Dendias, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Ulusal çıkarlar konusunda net bir duruşumuz var. Trakya’da ABD varlığını istedik ve istiyoruz. Anlaşmanın önemli unsurlarından biri Dedeağaç’la (Alexandroupoli) ilgili. ABD askeri varlığını Dedeağaç’ta istiyoruz. Yunan toplumunda vatanseverlik hakkında partiler ve gruplar arasında dolaşan bir tartışma var. Kimse kimsenin vatanseverliğini inkar etmez. Ama vatanseverlik nasıl kazanılır?’

Bakan, devamında ‘Vatanseverlik tarihimizde birçok kez bencil kişisel gündemleri kapsadı. Bakalım herkes vatanseverliği nasıl anlıyor? Eylemsizlik vatanseverlik oluşturmaz. Devekuşu gibi kafayı toprağa gömmek vatanseverlik değildir. Kendimize olan güvenimizden, kimliğimizin bilgisinden gelen vatanseverliğe inanıyoruz. Açık bir vatanseverlik bu. Yunanistan’ın Balkanlar’da açık olması ve Yunan-Türk ihtilaflarının tutsağı olmaması gerektiğine inanıyoruz’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...