Yunanistan'daki haksız vergilere isyan etti: Tanrı Yunanistan’da kalacak olana yardımcı olsun! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’daki haksız vergilere isyan etti: Tanrı Yunanistan’da kalacak olana yardımcı olsun!

2012 yılında çalışmak üzere Norveç’e göç etmiş olan bir Yunan bilim insanı, Capital yazarı Kostas Stupas’a gönderdiği mektupla Yunanistan’da olanlara isyan etti.

Kovid-19 günlerinde ofis elemanından uzaktan çalışan eleman pozisyonuna geçtiğini belirten Yunan bilim insanı, çalışmak için Yunanistan’a gelmeye ve çalıştığı uluslararası şirketin Yunanistan bölümünde sosyal sigortalanmaya karar verdiğini belirtirken, ‘vergi bombardımanı’ kurbanı olduğunu aktardı.

Şirketin kendisine temiz 70 bin evro ödediğini kaydeden vatandaş, “İstihdam için şirket 85 bin 778 evro ödemek zorunda ve bana net 41 bin764 evro kalıyor; ya da diğer bir deyişle devlete maaşımdan yüzde 51,31 vergi ve harç ödemek zorundayım” diyor.

Sözlerini ‘Başbakanın reklamını yaptığı Beyin Kazanımı (Brain Gain) şemasını kullanarak net 50 bin 940 evro alacağım, yani diğer bir deyişle devlete yüzde 40,61 vergi ve harç ödemem gerekecek’ diye sürdüren Yunanlı, bu düşünceden vazgeçildiğini ve şimdi vergi oranları yüzde 10’u aşmayan Bulgaristan’a giderek orada bir şirket kurmayı amaçladığını vurguluyor.

Yunanistan’ın güzel ve güneşli bir havası olduğunu belirten vatandaş ‘Ama Tayland, Kamboçya, Endonezya ve Filipinler’de daha da iyi hava, daha düşük yaşam maliyeti ve daha fazla özgürlük var’ diye ekliyor.

Mektup, ‘Tanrı Yunanistan’da kalacak olana yardımcı olsun!’ notuyla bitiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...