‘Yakıt kuponu’ ve ‘pahalılık yardımı’ geliyor: Kimler hak sahibi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Yakıt kuponu’ ve ‘pahalılık yardımı’ geliyor: Kimler hak sahibi?

Yunanistan’da hükümet, akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşı savunmasız kalan vatandaşları desteklemek için ‘yakıt kuponunu’ uygulamayı planlıyor.

‘Yakıt kuponu’yla kişi başına, belir miktar için, yakıt üzerindeki Özel Tüketim Vergisi’nin (muhtemelen litre başına 4 ila 10 sent arasında) bir miktarının iadesi tasarlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, yardımın ısınma yardımında da olduğu gibi, gelir ve mülk kriterlerine göre belirleneceği ve elektronik başvurular sunulacağı aktarılıyor.

Buna paralel olarak hükümet, elektrik ve gaz faturalarına katkı sağlamaya devam ediyor. Bugün 39 evro olarak verilen desteğin, Nisan ayı için 53 evroya yükselmesi bekleniyor.

Bunun ötesinde, elde edilen bilgilere göre ‘pahalılık desteği’ adı altında, ekonomik olarak hassas ailelere ve asgari garantili gelirli olanlara, yeni bir paketin de hazırlandığı ve bu bağlamda Paskalya yakınlarında kendilerine en az 250 evro verileceği ve hak sahiplerinin yaklaşık 1 milyon olacacağı ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...