Para ödemek yerine hapiste yatmayı tercih etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Para ödemek yerine hapiste yatmayı tercih etti

Para ödemek yerine hapiste yatmayı tercih etti

Yasaların hapis cezasını para cezasına dönüştürme imkânı tanıdığı bir mahkum, Gümülcine’de (Komotini) görüşülen davasında hapis cezasını tercih etti!

İskeçeli avukat Stergios Gialaoglou’nun kişisel facebook hesabından aktardığı olaya göre Gümülcine Adliye Sarayında elleri kelepçeli bir mahkumun hapis cezasının para cezasına dönüştürülmesi davası görülüyordu. Hem de bu talebi yapan kendisiydi. Ancak beklenmedik bir gelişme yaşandı. Mahkum hakime dönerek “Talebimden vazgeçiyorum, görüşülmesini istemiyorum, hapiste kalmak istiyorum” dedi.

Kadın hakimin ise mahkumu ikna etmeye çalıştığı, cezasını taksitle ödeyebileceğini, bir taksiti ödeyememesi durumunda toplum yararına iş yapma imkânı olduğunu anlatsa da bunlar fayda etmedi. Mahkum “Ben hapiste kalmak istiyorum, taksitlerin heyecanını kaldıramam, borçlu olduğumu bilmek istemiyorum, içeride kalıp cezamı çekmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Yerel Hronos’un aktardığı habere göre avukat Gialoglou bu durumda kamunun da zarar gördüğünü izah etti. “Bu mahkum cezamın para cezasına dönüştürülmesi durumunda bunu karşılayamam dedi ve hapiste kalmak istedi” ifadelerini kullanan tecrübeli avukat “Bu şekilde kamu da zarar görüyor, zira ceza paraya dönüştürülmediği için para tahsil edilemiyor. Artık cezaların ödenmesi oldukça güç. Bir aylık hapis cezası 1.500-3.000 euro arası bir para cezasına dönüştürülebiliyor. Ağır suçlar için para cezası daha ağır” diye konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.