Yunan balık çiftlikleri İspanyollara geçti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan balık çiftlikleri İspanyollara geçti

Gerulanos ailesi ile Grupo Profand arasında Kefalonia Balık Çiftlikleri’nin hisselerinin çoğunun satışı için yapılan anlaşmanın ardından Yunan balık çiftliklerinin çoğu artık İspanyol gruplara ait.

Geçen yıldan bu yana, yeni kurulan ve Amerikan ve Arap hissedarları da olan Valensiya merkezli Avramar Grubu, bir zamanların ‘büyük oyuncuları’ olan Nireus, Selonda ve Andromeda Seafood’u yeniden doğuş ümidiyle çatısı altına almıştı.

Avramar ve Kefalonia Balık Çiftlikleri’nin bugün, yerli üretimin çoğunu, yılda yaklaşık 90 bin tonu kontrol ettiği söyleniyor.

Sektörde şu anda Yunanlılara ait olan, üç ‘büyük’ten sadece biri, bir zamanlar Bitsakos olan Philosofish kalmış durumda.

Kefalonya Balık Çiftlikleri için yapılan anlaşma, özellikle balık çiftçiliğinin krizden ve pandeminin ortasında doğan sorunlardan kurtulmak için ciddi bir çaba gösterildiği bir zamanda gelmesi piyasayı şaşırttı.

Anlaşmanın tutarı belirtilmeden, Grupo Profand’ın hisselerin yüzde 60’ını aldığı bildirildi. Gelecekte şirketin tam olarak satın alınması için anlaşmada bir ‘pencere’ bırakıldığı da ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...