Kötü durumdaki köpek barınakları nedeniyle belediye başkan yardımcısına kelepçe - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kötü durumdaki köpek barınakları nedeniyle belediye başkan yardımcısına kelepçe

Sparta’da Petros Dukas Belediyesi’ndeki köpek barınağının kötü şartları ve köpeklere aşırı kötü muamele nedeniyle belediye başkan yardımcısı gözaltına alındı.

Hayvanseverler sokak hayvanlarına saygı, yetkili makamlar ve sorumlular bir yana, her uygar insanın apaçık bir yükümlülüğü olduğunu belirtiyorlar.

Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Sparta Belediyesi’ne bağlı köpek barınaklarında sokak hayvanlarına aşırı kötü muamele yapıldığının ortaya çıkması üzerine devreye girdi.

Yapılan açıklamalara göre, iki köpek kulübesindeki hayvanlara yönelik vahşi davranış iddialarının ardından yapılan incelemelerde köpeklerin kötü durumu tespit edilirken barınaklardan sorumlu belediye başkan yardımcısı hakkında yasal işlem başlatıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Çöplüğünde 600'den Fazla Sokak Köpeğinin Yaşam Mücadelesi Ulusal Çapta Tepki Topladı

Yunanistan, İskeçe’deki çöplükte yaşanan trajik durumla sarsılıyor. Sokak hayvanlarına yönelik ihmalin detayları, Adespotoulia Xanthi adlı hayvansever örgütünün yayınladığı görüntülerle gözler önüne serildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yassıköy'ün Sevimli Dostu 'Kurt' Kayıp!

Yassıköy Belediyesi’ne ait sevilen köpek ‘Kurt’, son 10 gündür kayıp. Sakin mizacı ve insanlarla olan yakın ilişkisiyle tanınan ‘Kurt’, Yassıköy sakinlerinin de sevgilisi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yuvacılı'da Kaybolan Anne Köpek ve Yavruları İçin Yardım Çağrısı

Yaklaşık bir buçuk ay önce Yuvacılı’da, bir kirazlığın ortasındaki tarlada, acil doğum yapan bir anne köpek ve altı yavrusunun hikayesi hayvanseverlerin ve yerel topluluğun dikkatini çekti. Hayvansever gönüllü Erdal Deko, olayı ve sonrasında yaşananları aktardı.
Devamını oku...