Trakya Dimokritos Üniversitesinde 2 milyon euro’luk skandal! - Azınlıkça
Uncategorized

Trakya Dimokritos Üniversitesinde 2 milyon euro’luk skandal!

05232017 11

Espresso gazetesi skandalla çalkanan Trakya Dimokritos Üniversitesi ile ilgili haberi “2 milyon euro’yu gasp edip uzaya kaçtı” başlığıyla manşetten verdi.

Gazetenin haberine göre Dimokritos Üniversitesi Rektörünün suç duyurusu sonrası büyük bir skandal gündeme geldi ve olay çoktan yargının yolunu almış durumda.

Rektör, bir üniversite profesörünün Avrupa programlarından 2 milyon euro’yu zimmetine geçirdiği konusunda savcılığa suç duyurusunda bulundu. Rektörün ifadesine göre bahse konu profesör Space Internetworking Center programının yanı sıra iki araştırma programının daha sorumlusuydu ve hiçbir zaman yapılmayan laboratuarlar için Avrupa programlarından 2.008.173 euro para aldı.

Gazetenin haberine göre alınan paralar bilimsel amaçlar için kullanılmazken, bahse konu profesörün Jaguar marka otomobille dolaşması da dikkatlerden kaçmadı. Savcılığa sunulan dosyada bahse konu profesörün atıfta bulunduğu laboratuarların Trakya Dimokritos Üniversitesinde bulunmadığı kaydedilirken, üniversite yönetiminin 2016 yılında profesörü açıklama yapması için çağırdığı, ancak profesörün ortalıktan kaybolmayı tercih ettiği belirtiliyor.

Konunun Başbakanlık Ofisine kadar ulaştığı ve üniversitenin konuyla ilgili bilgilendirme yaptığı ifade edilirken, yargıya intikal eden konuyla ilgili olarak profesörün şu ana kadar hiçbir açıklama yapmadığı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et