Yetkili kişi açıkladı: Gümülcine’de sokaklar köpek kaynıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yetkili kişi açıkladı: Gümülcine’de sokaklar köpek kaynıyor

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) Belediyesi’nin Temizlik Müdürü Nikos Stergiadis, şehirdeki sahipsiz sokak köpekleri hakkında konuştu.

Özellikle Ektenepol, Kalkanca (İfestos) ve Gümülcine Hastanesi civarında çok sayıda sahipsiz köpeğin bulunduğu ve vatandaşlara saldırdığı yönündeki iddiaları yanıtlayan Stergiadis, “Çok sahipsiz köpek var, sürekli topluyoruz ve bu servisin belgelerinden görülebilir. Ancak her gün şehirde sürekli olarak yeni köpekler görüyoruz. Başka belediyelerden de geldiklerini düşünüyoruz! Belediyemiz sınırlarında veya şehir içine gelip bırakıyorlar. Bu tür birçok olay kaydediliyor ve bu tür olaylar bize bildiriliyor’ dedi.

Gümülcine Belediyesi sınırları içerisinde yaklaşık 300-400 sahipsiz sokak köpeği olduğunu belirten Müdür, belediyenin köpek barınağında ise yaklaşık 300 köpeğin düzenli olarak misafir edildiğini, bunun ötesinde Hayvanseverler’in (Filozoiki) barınağında da köpekler olduğunu kaydetti.

Belediye barınağı tarafından geçtiğimiz yıl 311 köpeğin sahiplendirildiğini belirten Stergiadis, bunun her gün bir köpeğin sahiplendirilmesi anlamına geldiğini, buna rağmen sorunun çözülemediğini, çünkü sahiplendirilen köpekler kadar köpeğin başka belediyelerden alınıp Gümülcine’ye atıldığını vurguladı.

Belediye barınağının genişletildiğini ve hayvanseverlerle işbirliği halinde sorunun çözülmesi için mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Stergiadis, ‘Ama yine de ne kadar köpek barınağı yaparsanız yapın, insanlar köpekleri sokaklara bırakmaktan vazgeçmezlerse sorun çözülemez’ de bu nedenle vatandaşlardan evcil hayvanlardan sorumlu olmalarını istedi.

Müdür, ‘Evcil hayvanlar ne oyuncak, ne de süs’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...