Yunanistan’da her 6 gençten 1’i maddi yoksulluk çekiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da her 6 gençten 1’i maddi yoksulluk çekiyor

Görsel arşivden kullanılmıştır.

Eurostat tarafından bugün yayınlanan verilere göre, Avrupa Birliği’nde, 15 – 29 yaş arasındaki gençlerin yüzde 7’si 2020 yılında ciddi maddi ve sosyal yoksunlukla karşı karşıya kaldı.

Özellikle Yunanistan’da, bu oran AB ortalamasının iki katından fazla (yüzde 16) ve 15 – 29 yaşlarındaki her 6 gençten 1’ ciddi maddi yoksunlukla karşı karşıya görünüyor.

AB üyesi devletler arasında, 2020’de ciddi maddi ve sosyal yoksunluk yaşayan gençlerin yüzdesinin en yüksek olduğu ülke Romanya (yüzde 24) ve onu Bulgaristan (yüzde 21) ve Yunanistan (yüzde 16) takip ediyor.

Öte yandan AB üyesi 26 ülkeden 11’inde (Lüksemburg, Hırvatistan, Estonya, Finlandiya, Slovenya, Polonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, İsveç ve Avusturya) bu oran yüzde 3’ün altında.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...